pátek 15. května 2009

53. Den

Patek, ... Tag der Lachwichtel ...



Tak dneska jsem byla v jednom kole. Rano do skolky, neco podelat doma, po O do skolky. Kdyz jsme prisly domu, rychle jsme se prevlekli, to uz byl doma i Alex a slo se na namesti.



Anglictina mela dnes "Tag der Lachwichtel". Byla to akce po celem Nemecku, od pondeli do patku. Deti chodily mestem a vybiralo se pro nemocne deti. Cela akce konci dnes vecer a penize pujdou do nemocnic, aby mohl klaun navstevovat deti, ktere jsou v nemocnicich, aby mely alespon chvilku smich na tvarickach.


Maskot anglictiny Helen Doron je klokanek, tak ten nemohl chybet,... takze skakal take mestem ;-)
Pani ucitelky z anglictiny poustely na CD pisnicky, co deti umi anglicky a tancovaly a chodily mestem a u toho "zebraly o nejeke to euro" ;-)))
Byla to zaroven dobra reklama na anglictinu.



A je pred volbama,... takze kdyz se slo kolem radnice, zrovna starosta nakrajoval veliky dort, kterym se chtel zavdecit volicum. Kdyz k nemu prisly deti, aby jim dal neco do kasicky ( jasne, ze nevedely, ze to je starosta mesta), tak jim rekl : "Ja vam dat nic nemuzu, zapomnel jsem si penezenku v aute". No,... detem to bylo jedno,... pan, jako stovky jinych, ktere se motaji po meste. Ale my dospelaci, jsme si kazdy mysleli sve. Tato akce byla opravdu celorepublikova, deti fotil i fotograf z novin, dnes byl o tom clanek tady v novinach a zitra vyjde dalsi. Proste ostuda,... starosta a nedal tem detem ani cent :-(
Asi musel zaplatit ten dortik ;-)))



Deti mely vsichni stejne tricka, vpredu byl "Wichtel" a toho si kazde dite vymalovalo samo barvama na textil na minule hodine anglictiny.





A nakonec sefova anglictiny koupila vsem zmrzlinu a dospelakum jeste kafe.












A zitra na anglictine nam rekne, kolik penez deti nastradaly.
Byla to pekna akce, deti se vyradily a udelaly dobry skutek a to je to nejdulezitejsi.








Neny byla za dnesek uplne vyrizena, vykoupala se a hned sla do postele a usnula. Ani nestihla namalovat dedovi obrazek k narozeninam. Ale stihla mu jeste zavolat a zazpivat Happy Birthday. Takze dedo, ... jeste jednou,... vse NEJJJ, ... hlavne zdravicko a obrazek bude zitra.


4 komentáře:

  1. Dědovi přejeme vše nejlepší!!! :-) Den musel být super a starosta by se měl stydět! Měl si do toho auta pro tu šrajtofli dojít. A co jsi doma "podělala"? :-DDD

    OdpovědětVymazat
  2. Super fotodokumentace ;o) a velice záslužná akce ...
    Moc děkuji za Tvé návštěvy a komentáře, moc si toho vážím a fakt to potěší. Moc se omlouvám, že já teď moc nekomentím, nějak nestíhám a nejdříve chci doházet blog a ne a nejde mi to ;o)))) Jinak fotky upravuji v Lightromu a Photoshopu a v Zoneru, různě kombinuji a upravuji, kažá fotka chce něco jiného. Vím je to náročné a proto mi to dohazování blogu tak trvá!!!!

    OdpovědětVymazat