středa 25. listopadu 2009

249. Den

Streda, ... den blbec ...





... vcera vecer, kdyz jsem otevrela pc a precetla si tu silenou zpravu o manzelovi od Diny, vubec jsem nechapala a nemohla jsem spat. Snazila jsem se to nejak pochopit a pritom se priznam, ze kazdy den myslim na to, jak dojede Alex do prace a z prace. Jezdi na kole kazdy den, ... v lete, v zime, v desti, ve snehu, kdyz mrzne, kdyz je 40 stupnu a teplo k padnuti. 25km tam a 25 zpet. Ne jednou se vratil domu cely odreny, cely od krve, kdyz mu auto nedalo prednost. Jednou se vratil domu tak vytoceny, ze ho nejake auto "vytlacilo" ze silnice, nestihnul vycvaknout pedaly a nahal se dost osklive a nemohl se zvednout, ... jezdilo okolo neho auto a za autem a nikdo nezastavil, ... ale to je z jineho soudku. Takze si tak trosku umim predstavit, jak Diny cekala na mail od manzela z prace. Stejne tak cekam ja kazdy den, kdy Alex zavola, nebo kdyz mu volam ja nezveda to, ... take vzdy cekam, ze u nas "nekdo" zazvoni. A kdyz jezdi s klukama trenovat na triatlon, je to to same, ... jezdi jich vetsinou vic, jezdi po silnici na zavodnich kolech a maji nabrane pekne tempo. Vzdy se desim, jestli se vrati v poradku



Je uzasne, kolik lidi na Diny a jeji rodinku mysli, pisi, pomahaji a nabizeji pomoc, zrnkuji, ... smekam klobouk i pred Luckou, sama nema jeste "jizvy zahojene" a uz pomaha jinde, ... je super, ze je spousta takovych hodnych a ochotnych lidicek, i kdyz mi to neda a musim napsat, ze jsem zustala cumet s hubou otevrenou, kdyz jsem cetla komentare na novinkach cz, ... to zustava rozum stat, jak naopak dokazi nekteri lide byt takove "hovada". Ale kazdy nejsme stejny, to by ani nebylo dobre, ale ceho je moc, toho je prilis :-(
... rano jsem jela s Neny do skolky, ... asi km pred skolkou zacalo auto pipat a zacalo svitit "kühlwasser", ... hned jsem zastavila a volala Alexovi, ze dal jet autem nemuzu, co mam delat. Rikal, ze nemuze odejit z prace a ze zavola Robertovi. Robert prijel asi za 20 min. Ja cela ufunena, Neny byla protivna, ja nervozni, ze jsem uz mela byt v praci. Zavolala jsem do prace, ze neprijdu. Robert si pohral s autem a ze mam pry jet do skolky a on pojede za mnou. Nasedla jsem, ujela par metru a opet auto rvalo, ze chce kühlwasser. Zastavila jsem. Opet Robert neco posteloval, dolil vodu a dojela jsem ke skolce. Odevzdala Neny a odjeli jsme k Robertovi do servisu. Cestou jsem se potila, jestli tam dojedu, uklidnovalo me, ze Robert jel za mnou. Dojela jsem dobre, rekl mi, ze mam pustil naplno topeni,... kdyz jsem jela, topilo to jako blazen, kdyz jsem stala na semaforu, netopilo a rucicka na ukazateli na vodu stoupala a me vzdy stoupal adrenalin :-) Dojeli jsme do servisu, ... Robert kontroloval vse mozne, neslo mu do hlavy, co to je za problem a nakonec rekl, ze to je urcite tesneni na hlave motoru. Hned mi bylo jasne, ze to lacine nebude a ze to je dost prace. Dalsi predstava, ze za tyden odjizdime do Cech a auto musi byt opravene. Robert me odvezl domu a ja premyslela, jak vyzvednu Neny ze skolky. Zazvonil telefon a tam sef od nas z prodejny, ... ze pry jestli vim o tom, ze mam dnes skoleni, ... tak mu rikam, ze vim, ale ze uz jsem se omluvila, ze mam auto v servisu, ... tak mi na to rekl, ze ho to nezajima, ze to je muj problem a ze si to mam nejak zaridit. Tak jsem mu rekla, ze si zaridit nic nemuzu, ze ve 3 hodiny musim NEJAK vyzvednout dceru ze skolky a manzel ze dela o 17ti hodin a poto jde hned opravovat auto. Skoleni bylo od 15ti hodin. Sef hovor ukoncil tim, ze na to skoleni musim a ze pokud tam nebudu, ze budu mit problemy. Rekla jsem mu, ze teda budu mit problemy, ale ze to proste momentalne nejde a ze pujdu na jiny termin. Asi si predstavoval, ze si vezmu taxika a sezenu na rychlo nejakou placenou "hlidacku deti" a priletim na skoleni. Takze jsem byla zase takkk vytocena.
Zazvonila jsem na souseda, ten me odvezl do skolky pro Neny .
Alex volal, ze jede za Robertem a ze to je to tesneni na hlave motoru a ze to budou opravovat a at pocitam, ze prijde pozde.
Alex dorail domu o pulnoci s opravenym autem. Nastesti ma opravdu zlate rucicky, ... nahradni dily si koupil na procenta firmy a prace nas nestala nic, ... takze jsme usetrili mininalne 15oo euro.

1 komentář:

  1. Alex je šikula... Ještě že má tak zlaté ruce a vy už brzy přijedete za náma!!! Hurá!!! Ale neboj, i tady je blbců... :-)))

    OdpovědětVymazat