sobota 6. února 2010

322. Den

Sobota, ... "jednani" ...




... tak jednani naseho pana velkostatkare rise nemecke bylo rychlejsi, nez jem predpokladala. Museli jsme kvuli nemu cela rodina vstat v pul 7. Kdyz jsem tam dorazila, sef byl az nezykle dobre naladeny a dokonce se i usmal. Ovsem ho to hodne rychle preslo. Nejdive me vzal do kancelare, rekl, ze ma vse pripravene a usmal se. To asi proto, ze byl presvedceny, ze zase vyhral, ... zamaznu ji hubu tim, co ja uznam za vhodne a ona slepice na to skoci a bude rada, ze ma alespon neco. Ale narazil. Vyndal pripravene veci, ... muj prukaz, sek a hotovost. V rychlosti mi ukazal papir, kde stoji, kdy jsem "odchazela" z prace. Stale mel usmev na tvari. Pak jsem spustila ja moji pohadku. Rekla jsem mu, ze s tim nesouhlasim, ze ty casy, co ma vyjete z pocitace jsou casy, kdy jsem na prodejne ukoncila a sla pocitat kasu a ne casy, kdy jsem sla domu. Usmev se okamzite vytratil z jeho tvare. Tvrdil, ze to je z pc a ze to jsou presne casy. Tak jsem mu rekla, ze to presne casy jsou, ale casy, kdy jsem ukoncila prodej a ne odchod z prace. Nabidla jsem mu, ze pojedeme spolu na prodejnu a ze mu ukazu zalozene papiry z pocitani kasy, ze u kazdeho je posedni uctenka, kdy jsem kasu uzavrela. Nechtel a zacal zvysovat hlas. Pote jsem mu rekla, ze kdyz uz si dal praci s tim, to pocitat presne na minuty, tak ze spocitame presne uplne vsechno a ze mi musi spocitat dovolenou. V tom okamziku jsem zacala jednat se zviretem nakazenym vzteklinou. Rval na me, ze to dal resit nebude a ze nedostanu ani korunu a preda to pravnikovi. Ja jsem mu rekla, ze to v pondeli predam pracovnimu soudu a ze si zbytecne dela problemy, jestli si to uvedomuje. Ze ja chci pouze to, co mi patri a nechci ani cent navic. Zarval na me, at okamzite odejdu. Jeste jsem mu rekla, ze nevim, jak se budou u soudu tvarit na to, ze jsem mohla vydelat max. 400 euro a v listopadu mi nacpali sluzby, ze jsem vydelala jednou tolik. Do 400 euro nemusi platit dane on ani ja. A on je 100% nezaplatil, to by se mu nevyplatilo. Tak si mam pry najit dobreho pravnika, pry ho budu potrebovat. A jeste nezapomel rict, aby pry nenapadlo Alexe mu volat, ... tak jsem ho uklidnila, ze volat urcite nebude, ze uz neni o cem se bavit. A odesla jsem.



V aute jsem vylicila tu dvouminutovou scenku Alexovi a odjeli jsme. Cetou jsem rekla, ze se zastavime na prodejne, kde jsem delala, ze se podivam, kdo je v praci. Byla tam zrovna jedna nova, ktera nastoupila, kdyz jsem ja koncila. Rekla jsem ji, ze potrebuji vedet presne, kdy jsem v listopadu ty dny, co jsem delala, ukoncovala kasu. Rekla jsem ji datumy a myslela jsem, ze mi to napise na papir. Jake bylo obrovske prekvapeni, kdyz mi prinesla vsechny ty uctenky z kasy, kde je moje jmeno a datum a presne ukonceni kasy. Takze mam ted cerne na bilem, kdy jsem ukoncila kasu a ne, kdy jsem sla domu.



Zitra prijde odpoledne Markus a Ilena, ... Ilena je specialistka na psani takovych dopisu, ... takze zitra napiseme posledni dopis, kolik ma zaplatit, k tomu prilozime kopie vsech tech uctenek, ... myslim, ze az si precte ten fax a uvidi ty kopie, ze bude kricet hodne nahlas
Fotit jsem dnes nestihla, ale bracha mi poslal fotky Karolinky, ... vcera byla u zapisu do skoly, ... tak jedna zapisova

5 komentářů:

  1. Je dobře, že ses nenechala uchlácholit. Budu držet pěsti v dalším řízení a přeju krásný zbytek víkendu

    OdpovědětVymazat
  2. Držím palce, že se ale hoch cití jistej....:-) tak dufám, že na to pacholek, dojede!

    OdpovědětVymazat
  3. To to letí, Kája už jde do školy... Ufff

    OdpovědětVymazat
  4. Nu drsné jednání, ale oni to tak umí. Jako bych viděla svoji šéfovou. Tak držím palce, ať to dopbře dopadne a chlapec ať srazí paty. A fotka ze zápisu je moc pěkná, je tam vidět, jak moc se soustředí:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Katko,je dobře že ses nedala!!Jen tak dál...si pacholek myslel,že se ho zalekneš!Tak Ti přeju ať musí platit jak mourovatej!

    OdpovědětVymazat