úterý 31. března 2009

8. Den

Utery, ... dnes jsem udelala dobry skutek ...


Tak dneska rano byla Neny se mnou velka kamaradka :-) Dovolila jsem ji oblict si saticky. Odvezla jsem ji do skolky a pak jsem byla, doma mela v planu tolik veci a celkem jsem nic neudelala. Jenom jsem cely den prala. Kdybych mela dnesni den shrnout do jedne fotky, tak musim vyfotit pracku :-)))

Kdyz jsem jela do skolky, tak koukam, co to lezi pod autem, neco se tam lesklo. Tak jsem se ohnula a tam klice. Koukam na ne a hned me napadlo, ze chudak, ten kdo je ztratil to bude mit sakra drahe. Byl tam totiz centralni bezpecnostni klic a jeho ztrata je opravdu draha. Mame ho doma taky a pokud ho ztratime, mame ve smlouve, ze musime zaplatit 500 euro. Tak jsem obesla sousedy vedle v barakach, vsude zvonila a ten, kdo mi otevrel, tak jsem se ptala, ale nikomu klic nechybel. Tak jsem si rekla, ze ty klice odnesu na mesto, ze tam maji urcite nekde ztraty a nalezy. Vyzvedla jsem Neny ze skolky, dojely jsme domu a vydaly jsme se do mesta. Kdyz uz jsem byla skoro pred uradem, tak jsem potkala souseda od vedle z baraku a ptala se ho, jestli nahodou nepostrada klice. Jeeee,.... ten vam byl tak stastny, kdyz jsem mu je dala. Tisickrat dekoval. A me hralo na srdicku, ze jsme zrovna jemu tim pomohla. Je to strasne hodny dedula, Neny mu rika "opa", i kdyz to neni jeji dedeck.

Ve meste jsem Nenynce koupila sukynku, kydz uz ted bude teplo, tak at si zase nosi jeji sukynky a saticky. Cestou domu uz byla tak protivna a unavena, ze jsem ji ani vyfotit nemohla, proste se nedala.


A tak jsem ji vycvakla alespon hned, kdyz usnula.

Alex se ted vratil z bazenu a musime vystehovat loznici. Zitra rano v 8 hodin prijde par chlapiku, architek, odhadce a malir a budou nam radit po byte. Mame podkrovni byt a vsude drevene tramy a v loznici a v obyvaku mame cervotoce, takze maji v planu to necim natrit. Alex zitra zustane doma, aby se tady s nima dohadoval on. Ja jsem se tady s nima hadala uz pred 14ti dny a proste na "zenskou" nedaji a budou mi tvrdit, ze je vse v poradku a staci to natrit. Alex chce, aby ten jeden tram v loznici a jeden v obyvaku dali cely novy. Coz sice znamena rozbourat i zdi, ale lepsi, nez kdyz vim, ze mi primo u hlavy kdyz spim lezou nejaky broucci :-(

Jooo a mam uz na ceste novy objektiv, ted jsem koukala na net a zitra prijde. Jeste, ze jsem cely den doma kvuli tem remeslnikum. Uz se tesim

5 komentářů:

  1. Gratuluju k obkektívu :o)))Chudáci červotoči, vy nemáte rádi zviřátka :o))))))

    OdpovědětVymazat
  2. Hele ten pocit znám....asi před týdnem jsem potkala ve vestibulu Intersparu bezdomovce, zrovna byla nějaká sněhová přeháňka a on mi říkal, že ho policajti zase vyhnali ven. tak jsme tam oba stáli a koukali do tý zimy. Vytáhla jsem veškerý kováky který jsem měla v kapse a bylo mi jedno jestli je utratí za chlast nebo na cigára...ten pocit stál za to:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak zrovna něco podobného se mi stalo v pátek. Našla jsem na ulici hromadu papírů a chtěla jsem je vyhodit, protože u nás probíhal svoz papíru tak jsem myslela, že to ztratili. Pak ale koukám a tam originál živnostenský list, kopie daňového přiznání a naštěstí telefonní číslo na něm. Tak jsem tam zavolala a jak byl pán rád, že se papíry našly, dal si je prý na střechu auta a odjel :)))

    OdpovědětVymazat
  4. Spící Nenynka je kouzelná ;o)A krásný donrý skutek se Ti povedl .........

    OdpovědětVymazat